Burenhulpcentrale

De Burenhulpcentrale is een digitale telefooncentrale die vraag en aanbod van burenhulp automatisch aan elkaar koppelt. Mensen zijn vaak bereid om iets voor een ander te doen, zoals een boodschapje halen of een lamp vervangen. Via de burenhulpcentrale kunnen mensen makkelijk hulp vragen én kunnen mensen die een steentje bij willen dragen een aanbod doen. Door een telefoonnummer (070-262 99 99) te bellen krijgen mensen onze helpdesk aan de lijn en kunnen, indien gewenst, direct worden doorverbonden met iemand uit de buurt die zin, tijd en gelegenheid heeft. Na kantoortijden kan men gebruik maken van een telefoonmenu.

Het concept van de Burenhulpcentrale bestaat uit:

• Enthousiaste mensen, zowel burgers als beroepskrachten, die er werk van willen maken. • Mensen in de buurt die aangeven wel eens iets voor iemand uit de buurt te willen doen.

• Een superslimme automatische telefooncentrale gekoppeld aan een database.

• Een coördinator en/of helpdeskmedewerkers.

• Een ondersteunend netwerk van burgers, bewoners- en vrijwilligersorganisaties, gemeente, woningcorporaties, zorg- en welzijnsinstellingen en maatschappelijke- en religieuze organisaties.

Informatie

Voor algemene informatie over de werkwijze en deelname door bedrijven en of organisaties binnen het werkgebied in Den Haag, kunt u de volgende website raadplegen:  Burenhulpcentrale